Ana Menü
· Ana Sayfa
· Forum
· Haberler
· Makaleler
· Foto Galeri
· Websiteleri
· İletişim
· Site Haritası
· ÖSYM
· 2008 OKS Puan HSP
· 2008 ÖSS Tercih Matik
· 2008 ÖSS Puan HSP
· Karne Notum NE?
· Faydalı Linkler
· Ücretsiz Oyun Oyna
· Anıtkabir Ziyaret
· Haber Arşivi
· Forum
· Haberler
· Makaleler
· Foto Galeri
· Websiteleri
· İletişim
SİTE İÇERİK
· Soru ve Cevap· Site Haritası
ÖĞRENCİ İÇERİK
· YÖK· ÖSYM
· 2008 OKS Puan HSP
· 2008 ÖSS Tercih Matik
· 2008 ÖSS Puan HSP
· Karne Notum NE?
· Faydalı Linkler
· Ücretsiz Oyun Oyna
· Anıtkabir Ziyaret
· Haber Arşivi
En Son İncelemeler
Giriş
Kısa Mesajlar
Mesaj göndermeniz için üye olmanız gerekmektedir.
11 Ağustos 2010 04:24:19
hayırlı ramazanlar arkadaslar.aman dikkat gece sahurda hafif yemekler tercih edelim.
13 Temmuz 2010 15:25:51
Yeni sitemizin kodlamalarıyla meşgulüz özür diliyoruz o yüzden buraya bakamıyoruz.
10 Temmuz 2010 01:31:57
yeniden gelenler yeni gelenler..hoş geldiniz
..anathma nın dediği gibi bekleyelim.sabrede
lim.gercektende sabrın sonu güzel olacak.
..anathma nın dediği gibi bekleyelim.sabredelim.gercektende sabrın sonu güzel olacak.
25 Haziran 2010 15:19:28
hoşgeldiniz arkadaşım bekleyelim biraz daha sabredelim yeni bişeyle geliyoruz 

24 Haziran 2010 13:38:52
selam uzun bi süreden sonra yeniden burdayım 

Çevrimiçi Kullanıcılar
· Çevrimiçi Ziyaretçiler: 3
· Çevrimiçi Üyeler: 0
· Toplam Üye Sayısı: 3,453
· En Yeni Üye: exclusive_25
· Çevrimiçi Üyeler: 0
· Toplam Üye Sayısı: 3,453
· En Yeni Üye: exclusive_25
Başlığı Görüntüle
Genç Medya :: FAKÜLTELER :: Fen Edebiyat
|
fen edebiyat mezunlarının türk dili edebiyatı öğretmenliğine aanmaları iptal edildi
|
|
| mazirodes |
Mesaj Tarihi 05 Ekim 2008 13:01:54
|
|
Fazla Mesai ![]() Mesaj Sayısı: 446 Katılım Tarihi: 29.09.07 |
Türk Dili Edebiyatı öğretmenliğine Fen-Edebiyatlardan yapılan atamaların iptali ile ilgili karar çıkmıştır. fen- debiyatlar bu zamana kadar 1. öncelikli olarak aanmışlardır. bu işlem iptal edildi. T.C ANKARA 6.İDARE MAHKEMESİ ESAS NO: 2006/719 KARAR NO: 2008/26 DAVACI : Fidan Çinçe Çelikcan VEKİLİ : Av. Mustafa Demir GMK Bulvarı No: 95 Kat: 5 Tel: 232 62 95 DAVALI : Milli Eğitim Bakanlığı/ANKARA DAVANIN ÖZETİ : Davacı tarafından 08.02.2006 tarihinde yapılan 2006/1 öğretmen atamalarında Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliğine atanmamasına ilişkin işlemin, atamada ikinci öncelikli olan Fen-Edebiyat Fakültesi bölümü mezunlarının da atamasının yapıldığı, bu nedenle kendi atamasının yapılmadığı, kendisinin öğretmen yetiştiren bir bölümden mezun olduğu birinci öncelikli olarak atamasının yapılması gerektiği öne sürülerek iptali istenilmiştir. SAVUNMANIN ÖZETİ: Karar veren Ankara 6. İdare Mahkemesince dava dosyası incelenerek işin gereği görüşüldü. Anayasanın 128. maddesinin 2. fıkrasında “Memurların ve diğer kamu görevlilerinin nitelikleri, atamaları, görev ve yetkileri, hakları ve yükümlülükleri aylık ve ödenekleri ve diğer özlük işleri kanunla düzenlenir” hükmünü taşımakta olup 70. maddenin 2. fıkrasında da “Hizmete alınmada görevin gerektirdiği niteliklerden başka hiçbir ayrım gözetilemez” hükmü yer almaktadır. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesinin A ve B fıkralarında, Anayasanın sözü geçen hükümlerine uygun olarak devlet memurluğuna atanmanın genel ve özel koşulları objektif kriterler halinde sayılmış olup “Özel Şartlar” başlıklı B fıkrasının 2. bendinde “Kurumların özel kanun veya diğer mevzuatında aranan şartları taşımak” koşuluna yer verilmiştir. 03.05.2002 tarih ve 24744 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren KAMU GÖREVLERİNE İLK DEFA ATANACAKLAR İÇİN YAPILACAK SINAVLAR HAKKINDA GENEL YÖNETMELİĞİN 14/2. maddesinde “Adayların, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinde belirtilen koşullar ile kamu kurum ve kuruluşlarının kendi mevzuatındaki diğer adaylık koşullarını da taşımalarının zorunlu olduğu”, 23/1. maddesinde “Adayların, ÖSYM tarafından ( grubu kadrolara; KPSS puanları, tercihleri, kadro sayıları ve koşulları göz önünde tutulmak suretiyle yerleştirileceği”, 25. maddesinin son fıkrasında, “Atama için öngörülen koşullara uymayan veya gerekli belgeleri süresi içinde getiremeyen adayların atamaları yapılamayacağı” hükme bağlanmıştır.Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulunun 12.07.2004 günlü ve 119 sayılı kararının 7. maddesinde öğretmen olarak atanacakların gerekli ve yeterli düzeyde genel kültür, özel alan eğitimi ve pedagojik formasyon almaları esastır. Bu eğitim süreçlerinden biri için yeterli kredi almamış olanların öğretmen olarak ataması yapılmaz. Öğretmenliğe; Eğitim, Fen, Edebiyat, Fen-Edebiyat Fakültelerinin ek çizelgede belirtilen programlarından mezun olanlar ile diğer yüksek öğretim kurumlarının ek çizelgede yer verilen programlarından mezun olanların atanması esastır. Buna göre; a) Sınıf öğretmenliğine; yüksek öğretim kurumlarının sınıf öğretmenliği programından mezun olanlar, İlköğretim alan öğretmenliklerine; yüksek öğretim kurumlarının ilköğretim alanöğretmenliği programlarından mezun olanlar, (ilköğretim alan öğretmenlikleri programlarından mezun olanlarla ihtiyacın karşılanamadığı dönemlerde, alanla ilgili orta öğretim alan öğretmenliği programı mezunları), c) Orta öğretim alan öğretmenliklerine; 1- Eğitim Fakültesi mezunları, 2- Karar eki çizelgede yer verilen diğer yüksek öğretim programlarından mezun olup Orta Öğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans/Pedagojik Formasyon Programını bitirenler ilgili mevzuatı uyarınca öğretmenlik için öngörülen merkezî sınavlardan aldıkları puan esas alınarak, Bakanlıkça alanlara göre belirlenecek taban puanın üstünde puan alanlar arasından puan üstünlüğü dikkate alınarak atanırlar. Hükmü mevcuttur. Yukarıya alınan talim terbiye kurulu kararından orta öğretim alan öğretmenliklerine bu arada Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliğine Eğitim Fakültesi mezunlarının 1. öncelikli olarak atanacakları Eğitim Fakültesi mezunlarının yeterli puan alamamış olmaları veya ihtiyaç kadar başvuru olmaması durumunda ise karar eki çizelgede yer verilen diğer yüksek öğretim programlarından mezun olup orta öğretim alan öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans /Pedagojik Formasyon Programını bitirenlerin ise 2. öncelikli olarak atanacakları anlaşılmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünce yayımlanan 2006/1 öğretmenlik için başvuru ve atama kılavuzunun “Başvuru Şartları” başlıklı 4.1 maddesinin 1) bendinde Pedagojik Formasyon ya da orta öğretim alan öğretmenliği tezsiz yüksek lisans belgesine sahip olmayan adaylarda, atanacağı alanın taban puanı ve üzerinde puan almış olmak şartıyla KPSS 10’da75 ve daha yukarı puan almış olmak; “Kaynak Program Dışı Başvurular” başlıklı 4.2 maddesinde, aşağıda belirtilen alanlarda bu alanlar altında belirtilen program/bölüm mezunları Pedagojik Formasyon veya Orta Öğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans belgesine................................sahip olmak şartıyla atamada ikinci öncelikte değerlendirilmek üzere başvuruda bulunabileceklerdir” hükmünü haiz olup maddenin f bendinde ise Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliğine, tüm Dil, Edebiyat ve Mütercim-Tercümanlık programları mezunlarından Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans Programını 2003-2004 öğretim yılı sonuna kadar tamamlamış olup, lisans eğitiminde almış olduğu toplam kredinin % 30’u kadar krediyi Türk Dili ve Edebiyatı alanında almış olduğunu belgelendirenlerin ikinci öncelikli olarak atanacakları açıkça belirtilmiştir. Dava dosyasının incelenmesinde Balıkesir Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenliği bölümü mezunu olan davacının 2006/1 öğretmen atama döneminde KPSS 10 77.970 puanı ile 1. öncelikli ve tercih dışı atamayı tercih ederek başvuruda bulunduğu, puan yetersizliğinden dolayı atamasının yapılmaması üzerine 2. öncelikli olan Fen-Edebiyat Fakültesi mezunlarının da 1. öncelikli olarak atandıkları, bu nedenle kendi atamasının yapılmadığını öne sürülerek atanmamasına ilişkin işlemin iptali istemiyle bakılan davanın açıldığı anlaşılmaktadır. Uyuşmazlık konusu olayda davacı tarafından 09.05.207 tarihinde verilen dilekçede Mehmet Demirtaşoğlu adlı kişinin Fen-Edebiyat Fakültesi mezunu olduğu halde 2006/1 atama döneminde Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni olarak atandığı ileri sürülmüş olup mahkememizin 09.11.207 tarihli ara kararı ile adı geçen kişinin hangi fakülteden mezun olduğu sorulmuş davalı idarece cevaben gönderilen bilgi ve belgelerden Mehmet Demirtaşoğlu adlı kişinin Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi mezunu olduğu, Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünden formasyonu bulunduğu, KPSS 10 puanının 85.506 olduğu ve 1. öncelikli olarak atamasının yapıldığı belirtilmiş olduğundan 119 sayılı Talim Terbiye Kurulu Kararında ve 2006/1 Öğretmenlik İçin Başvuru ve Atama Kılavuzunda ikinci öncelikli olarak atanacağı belirtilen Fen-Edebiyat Fakültesi mezunlarının da 1. öncelikli olarak atandıkları anlaşıldığından, 1. öncelikli atanması gereken davacının atanmamasına ilişkin dava konusu işlemde mevzuata uyarlık bulunmadığı sonucuna varılmıştır. Açıklanan nedenlerle dava konusu işlemin iptaline..................................Danıştay’da temyiz yolu açık olmak üzere .................. tarihinde oybirliği ile karar verildi. |
|
|
|
| mazirodes |
Mesaj Tarihi 05 Ekim 2008 13:02:59
|
|
Yani mahvoldukkkkkkkkkkk ![]() ![]() ![]() artık ikinci sınıf öğretmeniz |
|
|
|
| AdiGE |
Mesaj Tarihi 05 Ekim 2008 21:23:16
|
|
Fazla Mesai ![]() Mesaj Sayısı: 321 Katılım Tarihi: 01.10.07 |
abi bu ne ya o kadar oku ondan sonra bir de ikinci sınıfsın.saçmalık ya harbi saçmalık.nasıl bir sistemdir bu. şimdi çok pis sövecem de yeri değil. hepimize geçmiş olsun...
Ben, Bana Kendim İçin LAzımıM... |
| mazirodes |
Mesaj Tarihi 05 Ekim 2008 21:39:39
|
|
hayatta hep ikinci sınf olduk ![]() ![]() ![]() heuhueh |
|
|
|
| pimath |
Mesaj Tarihi 05 Ekim 2008 21:41:41
|
|
Üye ![]() Mesaj Sayısı: 7 Katılım Tarihi: 29.04.08 |
Böyle birsey olabilir mi biz senelerce dirsek curutuyoruz sonra neymis sen fen edebiyatsın ikinci sınıfsın illa ogretmen olmak için egitim fakültesinde yatarak okulu mu bitirmek lazım..... |
|
|
|
| AdiGE |
Mesaj Tarihi 05 Ekim 2008 22:52:41
|
|
Fazla Mesai ![]() Mesaj Sayısı: 321 Katılım Tarihi: 01.10.07 |
aynen öyle yata yata bitirirsen bi yerlere gelebilyosun bu ülkede
Ben, Bana Kendim İçin LAzımıM... |
| MiRZa_7 |
Mesaj Tarihi 06 Ekim 2008 21:50:03
|
|
Üye ![]() Mesaj Sayısı: 11 Katılım Tarihi: 26.09.08 |
vay anasını beee... yau şimdi bu şu anlama mı geliyor.. eğitimcilerin hepsi atanacak yer kalırsa bize sıra gelecek.. yoksa yanlış mı anladım.. inşallah düzeltilir yau.. h.çelikten bizim gibi fen edebiyat edebiyat mezunu el atar inşallah.. |
|
|
|
| mazirodes |
Mesaj Tarihi 06 Ekim 2008 23:24:39
|
|
aynen öyle şu anda kuzenim 84 puanla atanamadı eğitimciler 65 lerle alınıyo |
|
|
|
| pimath |
Mesaj Tarihi 06 Ekim 2008 23:58:58
|
|
Üye ![]() Mesaj Sayısı: 7 Katılım Tarihi: 29.04.08 |
yani bu demek oluyo ki bu sınavın yapılması pek te onemli degil.....Bu nasıl bi adalet acaba......... |
|
|
|
| kral2961 |
Mesaj Tarihi 28 Aralık 2009 01:40:25
|
Misafir![]() Mesaj Sayısı: 1 Katılım Tarihi: 28.12.09 |
çok basit herkes alese girecek.yani beş yılın karşılığı verilecektir.öyle kısa yoldan 4 yıl okuyup sonra öğretmen olmaya son verildi.sonuçta kpss ortak ve herkes eşit.formasyonsuz öğretmen olmaz ve olamaz... |
|
|
|
| Atlanilacak Forum: |

grubu kadrolara; KPSS puanları, tercihleri, kadro sayıları ve koşulları göz önünde tutulmak suretiyle yerleştirileceği”, 25. maddesinin son fıkrasında, “Atama için öngörülen koşullara uymayan veya gerekli belgeleri süresi içinde getiremeyen adayların atamaları yapılamayacağı” hükme bağlanmıştır.